Pokrok nelze zastavit a tak, když jsme viděli, že nám barvu ze sloupů našeho APK Pod Turnovskou zase sluníčko a voda smyla, rozhodli jsme se zkusit to jinak. Na sloupky jsme nově nechali vyrobit cedulky, na kterých, doufejme trvaleji, vydrží nejen číslo kontroly, ale i QR kód, který lze „slíznout“ pomocí mobilního telefonu. Původní varianta s kleštěmi a kartičkou zůstává i nadále v provozu.
Cedulky nám před týdnem zařídila Karla Štěpánková z Turnovské chaty, která nás v našem „oblejzání“ svahu pod Štěpánkou neúnavně podporuje. 🙂 Domácí přípravu jsem provedl ještě minulý víkend, kdy jsem si předvrtal dírky a objednal správně veliké šroubky a pak v týdnu, kdy jsem upravil popis využívání APK Pod Turnovskou a kdy jsem také připravil návod, který je určený na místo startu a cíle, tedy na Turnovskou chatu. V pátek už jen stačilo připravit potřebné nářadí a dnes ráno spolu s mladším synkem a bráchou a jeho synkem jsme vyrazili do terénu. Práce to pravda nebyla náročná, byla to spíš společná procházka, ale zase ve čtyřech se to lépe táhlo a tak jsme se i dobře pobavili, když jsme přišroubovali jednu cedulku vzhůru nohama nebo jsme jednu umístili jinam. Všechny chybky jsme ale opravili, stihli super oběd na Turnovské, kde jinde, a za 4,5 hodiny jsme byli doma. Spokojení, protože ten, kdo přemohl zvědavost a zeptal se, co jako s tou AKU vrtačkou děláme v lese, nás záhy zavalil obdivem a zájmem. Nové značení sloupků je daleko výraznější než obě předchozí a věříme, že by mohlo přilákat i více lidí.
Takže to určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak se vám líbilo! Aplikace iOrienteering.com totiž automaticky (pouze po registraci účastníka do jejich systému!) měří výsledek a zaznamenává ho k virtuální existenci areálu a tak bude možnost se srovnávat s ostatními. Přiznejme si, lidi stejně telefon z ruky skoro nepustí, tak proč jej nevyužít při pohybu v přírodě?


Modernizace APK Pod Turnovskou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *